Markota predstavljen u Cedeviti: Biće nam od velike pomoći

Debituje već u srijedu

Markota predstavljen u Cedeviti: Biće nam od velike pomoći

Košarkaški klub Cedevita dobio je veliko pojačanje na poziciji krilnog centra, pošto je u klub stigao 31-godišnji Damir Markota.

Iskusni Markota danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Cedevite, u zagrebačkom klubu su uvjereni da su njegovim dovođenjem dobili igrača koji će biti od velike pomoći.

"Damir je još jedna kockica u našoj slagalici koju slažemo. Iskoristili smo priliku koja se ukazala njegovim raskidom ugovora u Turskoj, a on je već ranije bio u našim razmišljanjima. Mislim da smo doveli iznimno kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u našim najvišim ambicijama", kazao je direktor kluba Davor Užbinec, te dodao:

"Sad je na njemu da okaže i zadovolji trenera pa da naš tim, koji je već sada dobar, bude još jači i još konkurentniji u svim takmičenjima u kojima sudjeluje. Želim Damiru da se uvijek ovdje osjeća kao ovaj prvi dan, da osjeća da je zbilja dobrodošao i da mu bude ugodno u našem klubu", riječi su Užbineca.

Za novi klub Markota bi trebao debitovati već u srijedu protiv Darussafake, koju dobro zna jer je već tri godine igrao u Turskoj.

Inače, Markota je u svojoj karijeri igrao za veliki broj klubova, a jednu sezonu proveo je i u NBA ligi, gdje je nosio dres Milwaukee Bucksa. Proteklih desetak godina je bio i standardan član košarkaške reprezentacije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi