Službeno: Damir Markota u Cedeviti
Iskusni košarkaš pojačava reket hrvatskog prvaka (Foto: EPA)

Pojačanje pod košem

Službeno: Damir Markota u Cedeviti

M. Šljivak

Iskusni košarkaš Damir Markota (31) novi je igrač hrvatskog prvaka Cedevite.

Ovaj 208 centimetara visoki krilni centar raskinuo je nedavno ugovor sa turskim Ušakom i odlučio je da prihvati ponudu Cedevite koja je tražila igrača na poziciji četvorke.

Sigurno je da će svojim iskustvom dodatno osnažiti zagrebački tim koji tako još jači ulazi u ostatak sezone u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske.

Markota iza sebe ima zaista bogatu karijeru u kojoj je promijenio čak 14 klubova. U Hrvatskoj je ovaj rođeni Sarajlija igrao za Zabok, tri puta Cibonu i Zagreb, dok je od poznatijih evropskih ekipa igrao za ruski Spartak, Union Olimpiju, Žalgiris, Brose Baskets...

Iskusni 31-godišnji krilni centar je igrao i jednu sezonu u NBA ligi, gdje je nosio dres Milwaukee Bucksa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Markota je bio standardan član reprezentacije Hrvatske proteklih desetak godina, a nastupao je na tri Eurobasketa i jednom Mundobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti