Dan odluke: Ko će u TOP 8?

Posljednje kolo TOP 16 faze

Dan odluke: Ko će u TOP 8?

Utakmicama 14. kola privodi se kraju TOP 16 faza Eurolige. 

U četvrtak su na programu četiri utakmice, a najzanimljivije bi trebalo da bude u duelu Reala i Khimkyja. Madriđani i pored nešto lošijih partija u ovoj fazi takmičenja imaju šansu za prolaz među najboljih osam, a za to će im biti potrebna bilo kakva pobjeda, s obzirom da su u prvom međusobnom duelu ostvarili trijumf.

Sa druge strane, Khimkyju je takođe ova utakmica biti ili ne biti, tako da nema sumnje da će obje ekipe dati posljednji atom snage kako bi se našle u četvrtfinalu Eurolige.

Brose Baskets i dalje ima teoretske šanse za prolazak među osam najboljih, ali će mu pored trijumfa protiv Laboral Kutxe biti potrebne i pobjede Žalgirisa, Khimkyja i Oliympiacosa kako bi postali prvi njemački tim u play-offu. Špancima je takođe ova utakmica od izuzetnog značaja jer su još uvijek u igri za prvo mjesto.

U grupi F snage će odmjeriti i posljednjeplasirani Žalgiris i trećeplasirana Barcelona. Litvanci su već odavno otpisani, dok će Barca kao veliki favorit pokušati sačuvati treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

I na kraju, Anadolu Efes će ugostiti ekipu Panathinaikosa. Turski tim je u prošlom kolu i definitivno se oprostio od TOP 8 faze, a sa druge strane Grci će pobjedom pokušati doći do druge pozicije u grupi E.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi