EL: CSKA sa Laboralom, Barca protiv Reala

11. kolo TOP 16 faze

EL: CSKA sa Laboralom, Barca protiv Reala

Utakmicama 11. kola TOP 16 faze danas se nastavlja takmičenje u Euroligi.

U prvom meču koji je na rasporedu od 18 časova sastaju se CSKA i Laboral Lutxa. Moskovljani su u prošlom meču prokockali pobjedu u Barceloni, pa će sigurno biti silno motivisani u ovom meču. Trenutno se nalaze na prvom mjestu, ali razlika između njih i petoplasiranog Khimkyja je samo u dvije pobjede, tako da će im utakmica biti od izuzetne važnosti, kao i njihovom rivalu koji se nalazi na drugoj poziciji.

Fenerbahče će od 19 sati ugostiti Darussafaku i prema svemu prikazanom do sada ne bi trebalo da ima većih problema u ovom duelu. Ekipa iz Istanbula je vodeća sa omjerom 9-1, dok je Darussafaka šesta sa tri pobjede i sedam poraza.

Nešto kasnije (20.15) svoj meč će odigrati Panathinaikos i Lokomotiv Kuban. Za Grke susret od izuzetne važnosti. U slučaju pobjede najvjerovatnije bi i obezbijedili plasman među osam najboljih ekipa Evrope, dok bi negativan rezultat zakomplikovao situaciju u grupi E. Lokomotiv se nalazi u nešto povoljnijoj situaciji, pa sa sedam pobjeda, tj. jednom više od Panathinaikosa, zauzima 2. mjesto na tabeli.

Najinteresantnije bi trebalo da bude u španskom derbiju, u kojem će Barcelona dočekati Real iz Madrida (20.45). Niti jedna od ekipa nije osigurala nastup u narednoj rundi takmičenja, što dodatno govori o važnosti ovog meča. Real je trenunto treći sa omjerom 6-4, a Barcelona četvrta sa pobjedom manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

I posljednji meč dana donosi nam sudar Brose Basketsa i Khimkyja (22.00). Nijemci su u prošlom kolu savladali favorizovani Olympiacos i tako ostali u trci za 4. poziciju. Sa druge strane, ruski tim je poražen od Laboral Kutxe, što im donio pad na 5. poziciju. Nema sumnje da će i jedni i drugi dati sve od sebe kako bi se približili gornjem dijelu tabele i zadržali šanse za prolazak među osam najboljih ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi