Važna pobjeda za Širokobriježane

Široki slavio na Grbavici

Danijel Jusup: Presretan sam, ali moramo biti skromni i ponizni

S. Mlaćo

Pobjedom danas na Grbavici protiv Sparsa košarkaši Širokog zadržali su lidersku poziciju u Prvenstvu BiH.

Široki je slavio 74:63, te zasluženo glavni grad gosti napuštaju zadovoljni.. Zadovoljstvo nije krio ni njihov trener Danijel Jusup koji je nakon meča govorio za SportSport.ba.

"Možda smo im sada vratili za ono lani kada smo nesretno izgubili. Tražio sam od igrača da ne stajemo sa odbranom i da ne pomislimo na čuvanje nekog rezultata. Kada ubrzamo i natjeramo prtoivnika na gore-dole onda možemo parirati potivniku. Oni su tokom cijele utakmice imali problema sa šutom, a mi smo na kraju imali samopouzdanje i uspjeli se odhrvati. Presretan sam, ovo je mlada ekipa i mislim da smo na dobrom putu. Moramo biti skromni i ponizni", kazao je Jusup.

U narednom kolu u Široki Brijeg dolazi slabašna Gradina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Moramo raditi kao sada i valjda ćemo dobiti. To su utakmice kojima moraš potvrditi gostujuću pobjedu", dodao je tener lidera na tabeli. 

Top Komentari

Prazina
Rekao sam već........Široki ove godine uzima
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi