Široki razbio Mladost
Široki je trenutno na vrhu prvenstva Bosne i Hercegovine sa omjerom od 6-1

Prvenstvo BiH, 8. kolo

Široki razbio Mladost

M. Šljivak

HKK Široki savladao je na Pecari ekipu Mladosti u 8. kolu prvenstva BiH rezultatom 93:74.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da tim iz Mrkonjić Grada u Širokom nema šta tražiti. Domaći su stvorili 13 poena prednosti (24:11) nakon deset minuta, a sa boljom igrom su nastavili i do kraja prvog dijela.

Široki je na odmor otišao sa velikih 20 poena prednosti (46:26) i košarkašima iz Mrkonjić Grada je trebalo pravo čudo da okrenu meč u svoju korist.

Naravno, čudo se nije desilo. Mladost nije pružila previše ni u nastavku, pa je Široki na kraju upisao pobjedu.

Dario Drežnjak je sa 18 poena predvodio domaće, 16 koševa je ubacio Goran Filipović koji je dodao i 10 asistencija, dok je na drugoj strani Gojko Sudžum ubacio 24 poena.

Prvenstvo BiH, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki - Mladost 93:74 (24:11, 22:15, 22:21, 25:27)

ŠIROKI: Ćutuk 2, Lončar 14, Filipović 16, Planinić 2, Čolak 4, Zubac 6, Šušak 6, Karačić 5, Karačić 5, M. Drežnjak 7, D. Drežnjak 18, Batinić 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi