Lomio obruče u dresu Partizana i dobio NBA ugovor

Dante Exum u Dallasu

Lomio obruče u dresu Partizana i dobio NBA ugovor

Midhat Šljivak

Doskorašnji košarkaš beogradskog Partizana Dante Exum (27) vraća se u NBA ligu. Nekadašnji peti pik drafta potpisao je jednogodišnji garantovani ugovor s Dallas Mavericksima.

Dante Exum novi je igrač Dallas Mavericksa. Fenomenalni Australac vraća se u NBA ligu nakon dvije godine u Evropi u kojima je igrao sjajnu košarku u redovima Barcelone i Partizana.

Exum je potpisao jednogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima i bit će to novi početak za ovog 27-godišnjaka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta s obzirom na to da je 2014. godine u ligu došao kao veliki talenat.

Njega je te godine kao peti pik drafta odabrao Utah Jazz. Ipak, nikada nije opravdao tako visok izbor i dosta su na njega utjecale i povrede, pa je samo u prvoj sezoni bio potpuno spreman.

Pokušao se oporaviti u Cleveland Cavaliersima. Međutim, ni tamo nije mogao spojiti vrijeme bez povreda, pa je put ka oporavku karijere probao naći u Evropi i uspio je u tome.

Oglasi

Prvo je Exum potpisao za Barcelonu. Igrao je jako dobro da bi prošlog ljeta došao u redove Partizana, gdje je potpuno eksplodirao.

Igrao je Australac sjajnu košarku. Često je lomio obruče, bio jedan od najboljih igrača Eurolige i to mu je na kraju donijelo novu šansu i ugovor u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Exum je protekle sezone u Euroligi prosječno ubacivao 10.4 poena po meču, dok je u ABA ligi imao poen više.

Kruna kompletne sezone Exuma i Partizana bilo je osvajanje titule prvaka ABA lige, a godinu ranije je s Barcelonom uzeo španski Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi