Košarkašu Partizana je djevojka dala papirić, pa je odjednom osvojena ABA liga pala u drugi plan

Posebna noć za Exuma

Košarkašu Partizana je djevojka dala papirić, pa je odjednom osvojena ABA liga pala u drugi plan

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana osvojili su ABA ligu nakon što su u odlučujućem, petom meču finalne serije savladali Crvenu zvezdu sa 96:85.

Partizan je poveo sa 2:0, nakon toga je Zvezda vezala dvije pobjede, da bi crno-bijeli pred svojim navijačima u meču odluke došli do pobjede i velikog slavlja.

Ovo je bila posebna noć za sve u KK Partizan i za sve navijače slavnog kluba, a naročito za Dantea Exuma, kojem je djevojka nakon pobjede saopštila da je trudna i da će postati otac.

"Da, da, moja djevojka je trudna i to je nevjerovatno! Dugo smo čekali na to, gledali smo kada da objavimo ljudima vijesti i kako, pripremali smo to nedjelju – dvije. Saznali smo i da li je dječak ili djevojčica. Djevojčica je u pitanju!", poručio je Exum.

Potom se osvrnuo na alkohol kojim je slavio.

Oglasi

"Odlično je! Rekao sam im „gdje je pivo“? Toliko je dobro! A onda sam im rekao da donesu rakiju!"

Australski bek je u meču odluke ubacio 10 poena uz dva skoka i pet asistencija, a na parketu je pr oveo malo manje od 20 minuta.

On je u Partizan došao iz Barcelone, a godinama je igrao u NBA ligi za Utah Jazz i Cleveland. Ove sezone je pružao dosta dobre partije u dresu crno-bijelih i jedan je od zaslužnijih za osvojeno regionalno prvenstvo, ali i za dobre partije u Euroligi.

Zapisati i dobro zapamtiti: U Beogradu oboren rekord svih vremena!

Oglasi

Nevjerovatno je kakvu atmosferu su napravili navijači Partizana pred ovu utakmicu, te je bilo jasno da će tokom cijele utakmice biti prava ludnica.

Navijači Partizana postavili su i rekord za sva vremena kada je riječ o utakmici ABA lige, te je pitanje da li će ga neko nekada srušiti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Naime, na večerašnjoj utakmici nalazi se čak 21.195 navijača, a to je apsolutni rekord svih vremena kada je riječ o ovom takmičenju.

"Poseban" doček imali su i košarkaši Crvene zvezde kada su ulazili na teren, te su pretrpili žestoke uvrede sa tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi