Partizan stvara tim snova

Velika imena kod Obradovića

Partizan stvara tim snova

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak ABA lige beogradski Partizan napravit će određene promjene unutar tima, ali teško da će tim Željka Obradovića biti slabiji u odnosu na prošlu sezonu bez obzira na odlaske nekih od glavnih igrača. Crno-bijeli bi novu sezonu mogli dočekati čak i jači.

KK Partizan mogao bi u novu sezonu ući još jači nego što je to bio slučaj u prethodnoj. Iako je klub napustio Mathias Lessort uz vjerovatne odlaske Zacha LeDaya i Dantea Exuma, crno-bijeli spremaju spektakularna pojačanja koja će itekako zadovoljiti vjerne navijače ovog kluba.

Prvi važan potpis je već pao. Kevin Punter je odbio ogromne ponude koje je imao i odlučio je za sedam miliona eura produžiti vjernost beogradskom timu u naredne dvije godine.

Priča se i o dolasku Nikole Mirotića. Krilnom centru Barcelone ponuđena je dvogodišnja saradnja i čeka se njegov odgovor, a u glavnom gradu Srbije mogla bi završiti još jedna velika zvijezda.

To je 33-godišnji grčki šuter Kostas Sloukas. Partizan je započeo pregovore s iskusnim košarkašem i zvanično su se uključili u trku za njegov potpis.

Oglasi

Njegov nekadašnji tim Fenerbahče također bi ga rado vidio u svojim redovima i vidjet ćemo kakvu će odluku na kraju donijeti trostruki prvak Eurolige i aktuelni član Olympiakosa.

Odakle Partizanu toliki novac? Beograđani navijačima saopštili veliku vijest!

Partizan je u prošloj sezoni nakon deset godina osvojio ABA ligu, a Beograđani su bili i na korak od plasmana na Final Four, ali je u majstorici pobjedu odnio Real.

Nakon završene sezone počelo se špekulisati o odlasku najboljih igrača na čelu s Punterom, ali iskusni Amerikanac je odlučio ostati.

Iako je imao unosnu ponudu od čak 6 miliona eura od Barcelone, Punter je produžio saradnju s Beograđanima pa se mnogi pitaju odakle Partizanu novac da zadrži jednog od najboljih igrača Eurolige.

"Kapiten ostaje u crno-belom! Nakon osvajanja AdmiralBet ABA lige, kapiten i MVP finalne serije regionalnog šampionata Kevin Punter je produžio ugovor s Partizanom. Punter je jutros potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom i u novoj sezoni će predvoditi crno-bele", saopšteno je iz beogradskog kluba.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kao što je poznato Partizan ima ogromne poreske dugove, taj iznos se kreće od oko 7 miliona eura, ali ipak nesmetano uspijevaju da potpisuju velike ugovore.

U aprilu je bila pokrenuta i humanitarna akcija pod nazivom "Jedan Partizan imamo", kada su navijači prikupili 1.3 miliona za otplatu duga.

Top Komentari

vedin
Punter odbio ogromnu ponudu Barcelone od 6 miliona € za dvije sezone, a prihvatio ponudu Partizana od 7 miliona za dvije sezone. Jel ovo znači da je ponuda Partizana minimalna?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi