U Crvenoj zvezdi najavili veliko ime, Partizan odgovorio još većim

Rat velikih rivala

U Crvenoj zvezdi najavili veliko ime, Partizan odgovorio još većim

Midhat Šljivak

Crvena zvezda i Partizan vode velike bitke i van terena, a posebno se to odnosi na košarkaške klubove. Finalna serije prošlosezonskog izdanja ABA lige u kojoj je slavio Partizan donijela je dosta haosa, a sigurno je da ništa drugačije neće biti u narednoj sezoni jer su ekipe već počele slagati rostere za novu sezoni i rivali se maksimalno trude da nadmaše jedini druge.

Crvena zvezda i Partizan će u novoj košarkaškoj sezoni imati poprilično promijenjene rostere. Oba kluba su se već oprostila od pojedinih košarkaša, ali se u ovim timovima najavljuju velika pojačana.

Zvezda je već iz moskovskog CSKA vratila svog nekadašnje igrača Dejana Davidovca, a danas se pojavila informacija kako bi među crveno-bijele mogao stići i legendarni Miloš Teodosić.

Iskusni 36-godišnji playmaker završio je četverogodišnju epizodu u Virtusu iz Bologne i sada je slobodan igrač. Očekuje se da će se nakon 16 godina vratiti kući i potpisati za Crvenu zvezdu.

I dok Zvezda čeka dogovor s Teodosićem, KK Partizan sprema još veći spektakl. Crno-bijeli žele jednog od najboljih košarkaša Evrope Nikolu Mirotića.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CtwHS0pq1_P/[/instagram]

Ovaj 32-godišnji krilni centar trenutno je u procesu raskida saradnje s Barcelonom. To ide dosta teško jer Mirotić traži isplatu kompletnog ugovora od 22 miliona eura kako bi mirno otišao.

Barcelona ima rok do večeras da se dogovori s ovim košarkašem ili će u protivnom njegova plata da se računa u budžet za narednu sezonu što nikako ne odgovara katalonskom klubu.

Dok se čeka rasplet Partizan ga pokušava dovesti u svoje redove. Navodno su kontakti već uspostavljeni i vidjet ćemo hoće li Mirotić obući crno-bijeli dres.

Treba svakako napomenuti da je i Crvena zvezda jedan od timova koji bi Mirotića rado vidjeli u svojim redovima, kao i grčki velikan Olympiakos.

Vidjet ćemo gdje će Mirotić nastaviti karijeru. U Barceloni gotovo sigurno neće ostati, no mogao bi im uzeti poprilično dobru cifru za raskid ugovora.

Nikola Mirotić je prošle sezone u Euroligi prosječno bilježio preko 14 poena i pet skokova po utakmici. U polufinalu je Barca zaustavljena od osvajača turnira Real Madrida kojem su se međutim osvetili u finalu prvenstva Španije koje su dobili s 3-0 u seriji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mirotić je u evropskoj karijeri nastupao još za Real Madrid, a u NBA ligi je nastupao za Chicago Bullse, New Orleans Pelicanse i Milwaukee Buckse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi