Darussafaka ponizila protivnika sa 63 razlike!

Bolan poraz

Darussafaka ponizila protivnika sa 63 razlike!

S. Grebović

Danas su odirana dva meča 27. kola turske Superlige u košarci, a pobjede su zabilježile ekipe Banvita i Darussafake.

Banvit je nešto ranije slavio protiv Besiktasa sa 76:67, a ključna je bila treća dionica u kojoj su gosti ubacili vjerovali ili ne samo četiri poena.

Togla Gecim bio je najbolji u pobjedničkom timu sa 14 ubačaja, po 12 su postigli Berke Atar i Jordan Daniel Morgan, a poen manje je dodao Davon Shelton.

U redovima Besiktasa istakao se Amerikanac koji igra za reprezentaciju Tajlanda Joe Alexander sa 26 poena, a dvocifren je bio još samo Samet Geyik sa 16 koševa.

Banvit je sada na osmom mjestu sa 12 pobeda i 13 poraza, dok je Bešiktaš na šestoj poziciji sa omjerom 14-12.

U drugoj utakmici današnjeg programa bili smo riješeni bilo kakve neizvjesnosti, budući da je Darussafaka kao gost do nogu potukla posljednjeplasiranu Sakaryu BB sa čak 106:43.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Čak sedmorica igrača Darussafake bilo je dvocifreno. Tako je Emirdzan Kosut postigao 16 poena, 15 je dodao Doguš Ozmediroglu, a dva manje postigao je Berk Demir. Muhamed Bajgul je ubacio 12, a Kartal Ozmizrak i Zais Peiners po 11 poena.

Sakarya je ostala prikucana za samo dno sa svega pet trijumfa i 20 poraza, a Darussafaka je na 11. mjesu sa omjerom 11-14.

Promo

Top Komentari

ceSoloInter
mogli ste i kakvu drugu sliku naci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi