Datome: FIBA prozori su smeće
(Foto: EPA)

Italijan sasvim iskren

Datome: FIBA prozori su smeće

M. Šljivak

Zvijezda košarkaške repezentacije Italije Gigi Datome još je jedan u nizu košarkaša koji je kritikovao FIBA-u zbog načina na koji se održavaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

FIBA je odlučila da se kvalifikacije po uzoru na fudbalske igraju u više termina i tako u većini utakmice nacionalni timovi ne mogu da računaju na najbolje igrače.

Datome je ljut zbog toga i nazvao je smećem sadašnje FIBA prozore.

"Jasno sam rekao šta mislim o FIBA prozorima koji mi ne dozvoljavaju da igram za reprezentaciju u novembru i martu. Rat FIBA i Eurolige traje godinama i publika nije dobila ono najbolje. Sve je ovo veliko smeće", rekao je Datome.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Usprkos činjenici da su mogli igrati za reprezentacije u septembru mnoge NBA zvijezde su odlučile da to ne učine, pa tako u nacionalnim timovima neće biti Nikole Jokića, Laurija Markkanena, Franka Ntilkine i mnogih drugih...

Top Komentari

ja224
čovjek govori istinu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi