De Colo se povrijedio, CSKA na mišiće dobio Khimki

Euroliga

De Colo se povrijedio, CSKA na mišiće dobio Khimki

E. Škorić

Košarkaši CSKA su u Moskvi pobijedili Khimki sa 97:95 u prvom meču četvrtfinala Eurolige.

CSKA se dosta mučio protiv Khimkija, ali je na kraju uspio da dođe do pobejde i naravno Moskovljani su bili veliki favoriti uoči početka ove utakmice.

Sjajno je meč otvorio sastav Khimkija, pa je bilo plus 11 sredinom prve četvrtine, a na prvu dvominutnu pauzu gosti odlaze sa vodstom 34:25.

Khimki nije popuštao do poluvremena, pa je i tu imao dobru prednost (54:46), da bi se CSKA uspio vratiti u trećoj četvrtini, a prije početka zadnje četvrtine Khimki je i dalje vodio (75:72).

U završnici meča domaćin je otišao na osam poena prednosti, no Khimki se ponovo vraća i ušlo se kod 93:90 u zadnju minutu. Khimki se na čelu sa Švedom lavovski borio, ali na kraju je CSKA ipak poveo s 1:0 u ovoj seriji doigravanja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Još u drugoj četvrtini Moskovljanima se povrijedio Nando De Colo, koji je do tog trenutka ubacio 10 poena uz jednu asistenciju. Sergio Rodriguez je ubacio 21 poen uz pet asistencija u pobjedi CSKA, dok je 18 ubacio Othello Hunter, a 14 Will Clyburn. Na drugoj strani Alexey Šved je ubacio 22, a Egor Vilatsev 21 poen.

Za dva dana igra se novi meč ovih ekipa, a ove sezone je CSKA pet puta savladao Khimki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi