Delly se vraća kući: Cavsi za jednog dobili dvojicu i dva picka
(Foto: EPA) Matthew Dellavedova se vraća u Cleveland Cavalierse za koje je nastupao od 2013. do 2016. godine i sa kojima je osvojio šampionski prsten

Hill u Bucksima

Delly se vraća kući: Cavsi za jednog dobili dvojicu i dva picka

Cleveland Cavaliersi igraju užasno od kada ih je napustio LeBron James i vjerovatno će pokušati kroz trejdove i draft napraviti ekipu za budućnost.

Sve je izvjesnije da će Cavsi "tankati" sezonu u želji da stignu do boljih pickova. Proces reorganizacije će biti dugotrajan, a jedan od onih koji nemaju vremena za čekanje je iskusni bek George Hill.

Američki mediji javljaju da je trejd između Cleveland Cavaliersa i Milwaukee Bucksa gotova stvar, te da će George Hill karijeru nastaviti u Bucksima.

Bucksi imaju velike ambiciije i svakako je da će im 32-godišnji Hill donijeti dodatne opcije u igri.

U suprotnom smjeru će otići Matthew Dellavedova i John Henson, a Cavsi će dobiti i budući pick prve rune, te pick druge runde.

Tako će se popularni Delly vratiti u svoju "matiču" NBA ekipu, Cleveland Cavalierse. Podsjetimo, borbeni Dellavedova je bio jedan od miljenika publike u šampionksoj ekipi Cavsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi