Italijani dobijaju pojačanje iz NBA lige
DiVincenzo je imao veoma uspješnu NCAA karijeru u kojoj je osvojio čak dva naslova prvaka sa univerzitetom Villanova (Foto: Milwaukee Bucks)

DiVincenzo donio veliku odluku

Italijani dobijaju pojačanje iz NBA lige

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Italije u svojim redovima će od narednog ljeta imati još jednog NBA igrača.

Odluku da u budućnosti nastupa za Italiju donio je košarkaš Milwaukee Bucksa Donte DiVincenzo, a to je potvrdio i u razgovoru za Corriere dello Sport.

"Moj otac radi na tome da dobijem italijanski pasoš. Ne govorim italijanski, ali se osjećam kao Italijan. U porodici jedino moj djed govori italijanski. Narednog ljeta idem tamo po prvi put. Radujem se dobivanju državljanstva što će učiniti mene i moju porodicu ponosnim", rekao je DiVincenzo.

DiVincenzo odavno prati nastupe reprezentacije Italije

"Pratim igre reprezentacije Italije. Kad god igraju pratim ih na telefonu. Tim je dobar i veoma talentovan. Često pričam sa Danilom Gallinarijem i on je jedan od najboljih italijanskih igrača koje sam ikad vidio.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

DiVinzeno će tako pojačati redove italijanske reprezentacije i sigurno da će predstavljati veliko pojačanje na šuterskim pozicijama za ovu selekciju.

Ovaj 21-godišnji košarkaš je izabran kao 17. pik na ovogodišnjem NBA draftu, a u dosadašnjoj karijeri u najjačoj ligi svijeta prosječno ubacuje 5.8 poena uz 2.7 skokova i 1.4 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi