Demić: Ozljeda je davna prošlost, utakmica sa Širokim istinski je derbi

Košarkaš Zrinjskog

Demić: Ozljeda je davna prošlost, utakmica sa Širokim istinski je derbi

Košarkaši HKK Zrinjskog trenutno su hit u gradu na Neretvi.

Najbolja sezona u povijesti kluba u Mostaru nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je do jučer tradicionalno prazna dvorana na Bijelom Brijegu iz utakmice u utakmicu sve punija i sve tjesnijja za one koji bi htjeli pogledati kako to igraju Plemići ove sezone.

Makar naoko, nije u prvom planu, sjajni krilni košarkaš Mostaraca, Ali Demić jako je bitna karika momčadi Hrvoja Vlašića. Ove sezone minutažu dijeli s dva također odlična košarkaša koji su se pokazali kao puni pogotci uprave Zrinjskog, Ivanom Miličevićem i Markom Ramljakom, sigurno najzvučnijim pojačanjem mostarskog kluba još od povratka Vedrana Princa u staro jato.

Pred susjedski derbi koji Zrinjski sutra u 18h igra na Pecari protiv Širokog, za SportSport.ba Ali Demić je rekao nekoliko rečenica o očekivanjima ishoda ovog susreta, te par rečenica o sebi i vlastitim ambicijama:

"Bez sumnje, očekuje nas jako teška utakmica sa Širokim, ali u nju ulazimo bez velikog prisitska, budući da smo uvjerljivo prvi na ljestvici, te da smo i matematički osigurali Ligu 6. Očekujemo i povratak Vedrana Princa u naše redove tako da u ostatak sezone ulazimo sa manje briga. Drago mi je da je moja povreda stvar prošlosti i da iz utakmice u utakmicu pružam sve bolje partije i mogu davati svoj maksimum koliko je moguće u ovom trenutku, te koliko to trener od mene traži.Naravno, pred nama je tek glavni dio sezone i jakih utakmica neće nedostajati. Samim tim ću nastojati poboljšavati svoju igru svakim danom.Ove sezone cijeli tim igra sjajno, imamo odličan rezultat kao tim i nadam se takvom ostatku sezone", govori čvrsti krilni igrač Plemića za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Inače, kako je Zrinjski već osigurao Ligu 6, a rezultati iz prvenstva se u nju ne prenose i praktički je svejedno da li se u nju ulazi s prvog ili petog mjesta (šesti član je aleksandrovačka Igokea), strateg Zrinjskog Hrvoje Vlašić ima prigodu u preostalim utakmicama prvenstva odmoriti košarkaše koji su iznijeli najveći teret dosadašnjih rezultata, te otvoriti prostor na parketu košarkašima koji dosad nisu previše igrali, te da eventualno u njima dobije još kojeg igrača za rotaciju u utakmicama koje dolaze, prvenstveno u ABA 2 ligi i Ligi 6, u kojima će Zrinjski igrati jako važnu ulogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi