Velika pobjeda Zrinjskog
Foto: ABA

Savladali Borac

Velika pobjeda Zrinjskog

Fantastična košarka viđena je večeras u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg. Košarkaši HKK Zrinjskog i čačanskog Borca odigrali su, u sklopu 16.kola ABA 2 lige,  najbolju košarkašku utakmicu viđenu u gradu na Neretvi posljednjih nekoliko godina. 

Prava drama viđena je u zadnjih par minuta susreta a mostarski košarkaši počastili su prepunu dvoranu Bijeli Brijeg velikom pobjedom od 80:76 nad sjajnom momčadi Borca koja nije bez razloga lider ABA 2 lige.

Počelo je loše po Zrinjski, gosti su rešetali koš domaćina sa svih strana, Marinović, Stojadinović i Pešaković, uz sjajnu kreaciju playmakera Đokovića. Poveo je Borac i sa 17 razlike, a na veliki odmor se otišlo s koliko toliko podnošljivih 39:52 za Borac.

Kao i protiv Krke, iz svlačionice je izašao neki drugi Zrinjski. Borbeniji, kvalitetniji, smisleniji. Zrinsjki koji je opravdao epitet lidera bh. prvenstva i aspiranta na Final Four ABA2 lige.

Sjajna igra Svena Smajlagića i Ivana Miličevića, te svih ostalih košarkaša Zrinjskog u Mostaru je ostavila zlata vrijedne bodove i nastavila nevjerojatan niz neporaženosti na domaćem terenu.

Na kraju je susret odlučivala lutrija slobodnih bacanja, jer je susret ušao u faul završnicu u kojoj su spretniji i sretniji bili domaći košarkaši. Velika pobjeda Zrinjskog koji su predvodili Smajlagić s 21 košem i Miličević sa 17.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Odlični su bili i Igrutinović i Sokolović sa 11 odnosno 10 poena. Sjajnu ekipu Borca predvodio je iskusni Marko Marinović sa 16 i Stojadinović sa 12, dok je Ilija Đoković sjajno dirigirao igrom svoje momčadi.

Ovom pobjedom Zrinjski je ostao u realnim kombinacijama za Final Four ABA 2 lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti