Trener nije imao petlju da istjera najboljeg s utakmice - Nezapamćena bahatost NBA zvijezde

Zanimljiva scena

Trener nije imao petlju da istjera najboljeg s utakmice - Nezapamćena bahatost NBA zvijezde

Midhat Šljivak

Dennis Schroder odveo je Njemačku do pobjede nad Slovenijom (100:71), ali meč je obilježio njegov ozbiljan obračuna sa selektorom reprezentacije Gordiejem Herbertom tokom minute odmora.

Dennis Schroder je godinama prva zvijezda reprezentacije Njemačke. Igra zaista odličnu košarku u nacionalnom timu, a i danas je briljirao s 24 poena u pobjedi protiv Slovenije (100:71).

Ipak, ono što je obilježilo današnji meč je njegova ozbiljna svađa sa selektorom Gordiejem Herbertom i prava scena se dešavala tokom minute odmora u prvoj dionici.

Schroder nije želio da sjedne na klupu tokom time-outa. Herbert ga je potom uhvatio za ruku tražeći da to učini, no košarkaš Toronto Raptors to nije želio učiniti i odbrusio je selektoru.

"Da me više nikad nisi dotakao na takav način", rekao je ljutito njemački reprezentativac dok je nesretni Herbert pokazivao prstom prema klupi.

Oglasi

Na kraju nije sjeo. Selektor je odustao od ubjeđivanja glavne zvijezde tima da odmori, te se okrenuo razgovoru s drugim igračima.

Schroder je u ovom slučaju pokazao izuzetnu dozu bahatosti. On je glavna zvijezda tima i trebao bi predstavljati primjer ponašanja za sve druge saigrače.

Herbert usprkos ovakvom ponašanju nije imao petlju da Schrodera pošalje na klupu do kraja utakmice. Nije smio rizikovati u ovako važnoj utakmici i dopustio je da ga igrač ponižava.

Pitanje je kako bi se Schroder proveo da je umjesto Herberta na klupi Njemačke bilo neko jače trenersko ime. Definitivno se ne bi završilo ovako.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Njemačka je na kraju pobijedila Sloveniju veoma uvjerljivo i prošla je u četvrtfinale. Schroder je ubacio 24 poena.

Ova selekcija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Latvije i imat će veliku šansu da se plasira među četiri najbolje selekcije svijeta.

Najnovije vijesti