Fotografija s Mundobasketa obilazi svijet: Niko nije pratio meč, svi gledali ko sjedi u prvom redu

Velike košarkaške zvijezde

Fotografija s Mundobasketa obilazi svijet: Niko nije pratio meč, svi gledali ko sjedi u prvom redu

Endin Čaušević

Košarkaši Njemačke deklasirali su jutros Finsku sa 101:75 u meču trećeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva i pokazali zbog čega su među favoritima za medalju. Neizvijesnosti u ovom meču nije bilo, a navijači na tribinama više su gledali ka prvom redu pored terena gdje su sjedile tri velike zvijezde nego sama dešavanja na parketu.

Njemačka je upisala i treću pobjedu na Mundobasketu, a danas je ova selekcija deklasirala Finsku koja se već oprostila od plasmana u narednu rundu.

Finci su dobro otvorili meč i vodili su nakon prve četvrtine sa 22:19, ali je to bilo sve od njih. Njemačka je nakon toga preuzela incijativu, a početkom drugog poluvremena već je bilo jasno da će upisati novu pobjedu.

Na kraju je bilo samo pitanje kojom razlikom će Njemačka da slavi u ovom meču i košarkaši ove selekcije nisu imali milosti prema Fincima. Njemačka je slavila sa 101:75, a najbolji su bili Bonga i Schroder sa po 15 ubačenih poena.

Selektor Njemačke je iskoristio priliku da u drugom dijelu odmori većinu igrača i šansu pruži onima koji se nisu previše naigrali u prve dvije utakmice Mundobasketa.

Oglasi

S obzirom da neizvijesnosti rezultatske nije bilo navijači su više uživali gledajući tri velike zvijezde koje su pratile meč.

U pitanju su Dik Nowitzki, Jorge Garbajosa i Zaza Pachulija koji su pratili ovaj meč iz prvog reda, a naravno najveće ovacije dobio je Nowitzki koji je došao da pruži podršku svojim sunarodnjacima u današnjem meču.

Navijači su više pratili šta rade Nowitzki i društvo jer je na parketu bilo sve već jasno, a fotografija nekadašnjih košarkaša je oduševila fanove na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Njemačka je već u prošlom kolu osigurala mjesto u narednoj rundi, a za drugo mjesto borit će se danas Australija i Japan koji igraju svoju utakmicu od 13:10 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi