Nevjerovatni Jokić ispisao historiju, ali kad je sreo gazdu Sunsa pokazao je kakav je čovjek!

Nuggetsi su dobili peti meč u seriji

Nevjerovatni Jokić ispisao historiju, ali kad je sreo gazdu Sunsa pokazao je kakav je čovjek!

A. Čaušević

Jesu li Denver Nuggetsi na krilima Nikole Jokića spremni za najveći domet? Srbijanski centar je odigrao još jedan maestaralan meč i franšiza iz Colorada je na pobjedu od finala Zapada.

Pobjedom 118:102 Denver Nuggetsi su poveli sa 3:2 u seriji protiv Phoenix Sunsa, a Jokić je odigrao još jedan meč za historriju.

Srbijanski košarkaš je stigao do novog triple-double učinka te je tako oborio rekord za kojeg se mislilo da nikada neće biti oboren.

Naime, Jokić je stigao do čak 10. triple-double učinka u play-offu i postao je prvi centar ikada u NBA ligi sa dvocifrenim brojem takvog učinka u razigravanju za prvaka.

Taj rekord je do sada držao Wilt Chamberlain, ali ga je Jokić nadmašio na nakon 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija u petom meču serije protiv Sunsa.

Inače, prije same utakmice Jokić je pokazao zašto je veliki čovjek kada se susreo sa gazdom Sunsa Matom Ishbijom.

Oglasi

Kada je krenuo sa zagrijavanja u svlačionicu Jokić je ugledao Ishabiju pored terena, dao mu je loptu u ruku, poslije čega je uslijedio i srdačni zagrljaj.

Kao što je poznato Jokić i Ishabija su imali sukob u četvrtom meču serije kada je srbijanski košarkaš prilikom otimanja lopte udario laktom gazdu Sunsa.

Zvijezda Nuggetsa je dobila tehničku grešku i prošao je sa novčanom kaznom od 25.000 dolara, ali ono za Nuggetse najvažnije prošao je bez suspenzije.

Inače, osim Jokića sjajan meč za Nuggetse sa 25 poena odigrao je Brown, dok su Sunse predvodili Booker i Durant sa po 28, odnosno 26 poena.

U drugom meču sinoćnjeg programa Philadephia 76ersi su u gostima pobijedili Boston Celticse 103:115 te će na domaćem parketu imati meč loptu za finale Istoka pošto vode sa 3:2 u seriji. Tatum sa 36 je bio najefikasniji kod domaćina, a MVP Embiid za gostre sa 33 poena.

Top Komentari

Bravo jokara brate Srbine , deri glupe crnce
0 0
epa
realno jedan od najboljih ako ne i najbolji kosarkas danasnjice da je kojim slucajem amerikanac davno bi bio proglasen najboljeg svih vremena... MVP mu nisu dali samo zato sto nije amer nego neki srbin da osvoji 3x za redom MVP pored toliko "Amerikanaca".. ali on se šprda sa kosarkom ima sve sto treba pegled igre sut skok sut sut za 3 poena onaj MVP Embid realno je ipak stepenicu nize u odnosu na Jokera...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti