Derbi kola u zeničkoj Areni pripao Igmanu
Armin Avdibegović ponovo je pokazao da su godine samo broj, večeras je ponovo bio najbolji na parketu Arene

Gosti ostvarili važnu pobjedu

Derbi kola u zeničkoj Areni pripao Igmanu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 20. kola A1 lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret odigrali su Čelik i Igman Burch. Na kraju susreta gosti su upisali vrijednu pobjedu rezultatom 87:81 

Prvi period prava košarkaška rapsodija, igralo se bez odbrana pa nakon prvih 10 minuta susreta rezultat je glasio 25:25. U drugom periodu domaći košarkaši mnogo griješe, što znalački kažnjavaju gosti te ovaj period dobijaju rezultatom 24:11. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 49:36 u korist Igmana.

Domaći košarkaši se bude u nastavku susreta te ovaj period dobijaju rezultatom 24:19, te nakon 30 minuta susreta na semaforu je stojao rezultato 60:68 u korist gostiju.

Četvrti period gostujući košarkaši rutinski su susret priveli kraju te na kraju upisali pobjedu rezultatom 87:81 (25:25, 11:24, 24:19, 21:19).

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Pobjednički sastav u ovom susretu predvodio je Ermin Tarčin sa 21 poenom dok je Elmin Džafić dodao 18. Bolji od ostalih u ekipi Čelika bili su Armin Avdibegović sa 27 odnosno Anes Podojak sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi