Dimitris Giannakopoulos napadnut u svom domu

Kontroverzni vlasnik Panathinaikosa

Dimitris Giannakopoulos napadnut u svom domu

Dimitris Giannakopoulos, kontroverzni vlasnik košarkaškog kluba Panathinaikos napadnut je u svom domu. 

Grčka policija je, po pisanju novinara Harrisa Stavroua, javila kako je grčkog biznismena napala skupina od više od 100 ljudi u njegovom vlasitom domu. 

Dimitris Giannakopoulos jučer je sazvao vanrednu press konferenciju na kojoj je objavio da prodaje Panathinaikos za 25 miliona eura. Inače, na glasu je kao jako kontroverzna i nepredvidljiva osoba a poznat je i po čestim sukobima s čelnicima grčkog košarkaškog saveza ali i sa vrhom Eurolige.

Većinski je vlasnik i predsjednik Vianexa, najveće grčke farmaceutske firme koju je 1971 godine osnovana upravo od strane njegove obitelji. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi