Kontroverzni gazda Panathinaikosa povukao ručnu

Otkazao obraćanje

Kontroverzni gazda Panathinaikosa povukao ručnu

A. Čaušević

Kontorverzni gazda i predsjednik košarkaškog kluba Panathinaikosa Dimitrios Giannakopoulos otkazao je pressicu koja se čekala nekoliko dana. 

Giannakopoulos je najavio obraćanje za danas. Glavna tema bio je status Zelenih u Euroligi, međutim u posljednji tren povukao je ručnu.

Nakon odluke da se prekine sezona 2019/20 Giannakopoulos je žestoko kritikovao prvog čovjeka Euroliga Jordija Bartomeua.

"Kako je moguće da liga stara 20 godina sa svim tim 'velikim' klubovima finansijski ne može da se izbori sa tako malom ligom koja još uvek nema velike timove? Nema boljeg scenarija nego kad te mafijaši je*u svake sedmice."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Kada te niko ne poštuje, kada te ucenjuju i ponašaju se diktatorski. Finansijske obaveze nikada nisu ispunjene na vrijeme i nikada ti ne jave šta će biti sa tim (jadnim) isplatama. Kada smo mi ti koji donose novac, dozvolite mi da se ne složim sa vama", poruka je koju je prije nekoliko dana poslao prvi čovjek Atinjana.

Inače, špekuliše se da bi Panathinaikos mogao napustiti Euroligu i priključiti se FIBA Ligi prvaka. Po tom pitanju se još uvijek čeka odluka Giannakopoulosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi