Kontroverzni vlasnik prodaje klub, odredio i cijenu!

Panathinaikos je na prodaju

Kontroverzni vlasnik prodaje klub, odredio i cijenu!

Edmir Škorić

Kontroverzni vlasnik Panathinaikosa Dimitris Janakopulos objavio je da odlazi iz grčkog velikana i da klub stavlja na prodaju.

Janakopulos je godinama vodio žestoku borbu s liderom Eurolige Jordijem Bartomeuom, a Panata će najvjerovatnije napustiti najjače klupsko košarkaško takmičenje u Evropi.

On smatra da će Liga prvaka "ugušiti" Euroligu.

"Euroliga je napokon dobila pravog protivnika. Liga prvaka je organizacija koja dolazi te je spremna za zaustavljanje Eurolige. Prije dvije godine nije izgledalo tako, ali sada to ima smisla", kazao je kontroverzni Grk.

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Panathinaikos se prodaje za 25 miliona eura. Odlazim iz PAO-a kao prvak s visoko podignutom glavom. Završio sam rudnik u Panathinaikosu, odluka je definitivna i neopoziva. Nisam rekao da PAO ubuduće neće igrati u Euroligi. Situacija će se dalje ocjenjivati. Nadam se da ćemo se odlučiti izvući iz ovoga i pridružiti se Ligi prvaka", zaključio je prvi čovjek atinskog kluba.

Top Komentari

dinass
Da hoce vise i ova narkomanska dalabu otici iz kosarke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi