Dirk kao nekad za pobjedu Mavericksa, slavili i Lakersi protiv Kingsa

NBA liga

Dirk kao nekad za pobjedu Mavericksa, slavili i Lakersi protiv Kingsa

Košarkaši Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa slavili su domaće pobjede protiv Sacramento Kingsa, odnosno Orlando Magica u okviru NBA lige.

Lakersi su u Staples Centru u Los Angelesu dočekali Kingse i kući ih ispratili sa 13 poena razlike (99:86). Domaći su pitanje pobjednika riješili u prvoj i trećoj doionici jer su u tim periodima napravili ukupno 13 poena razlike.

Lakerse je do pobjede vodio Julius Randle koji je ubacio 22 ponea uz 14 skokova, a Brook Lopez je dodao 18 koševa. Kod poražene ekipe najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 19 poena, a De'Andre Fox je imao 15.

U drugom susretu košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su Orlando Magic sa 114:99. Dallas je slavio isključivo zahvaljujući sjajno odigranom drugom poluvremenu u kojem je uspio prvo da preokrene prednost gostiju, a onda i da prelomi utakmicu u svoju korist.

Do trijumfa ih je vodio neponovljivi Dirk Nowitzki sa 20 poena i tri skoka. Osim njega 20 poena imao je i Dennis Smith čemu je dodao i sedam skokova te tri asistencije. Kod poražene ekipe Aaron Gordon je imao 19 poena, dok je poen manje dodao D.J. Augustin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi