U Banjoj Luci priređen zajednički doček košarkašicama, ali je zastava BiH "zaboravljena"

Deura i naše cure u drugom planu

U Banjoj Luci priređen zajednički doček košarkašicama, ali je zastava BiH "zaboravljena"

E. Škorić

Grad Banja Luka organizovao je sinoć svečani doček košarkašicama iz ovog grada, a koje su nastupale za Srbiju, odnosno BiH na nedavno završenom Eurobasketu.

Saša Čađo je sa Srbijom osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, dok su Banjalučanke koje igraju za BiH, predvođene kapitenom Milicom Deurom, zauzele peto mjesto i izborile kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Na dočeku su iz bh. reprezentacije bile još Dragana Domuzin, Irena Vrančić, Milica Deura i Milina Mišeljić.

Na balkonu Gradske uprave je uz natpis "Ponos Banja Luke" upriličen doček košarkašicama uz veći broj okupljenih građana. Čađo je uz "Marš na Drinu" izašla na govornicu i dobila je velike ovacije.

Iz nekog razloga, zastava Bosne i Hercegovine je "zaboravljena", a Deura i njene saigračice koje su branile boje BiH bile su u potpuno drugom planu i zapravo jedina zvijezda ove predstave bila je reprezentativka Srbije zbog koje je sve i organizovano.

Naše reprezentativke su zasluženi doček imale u sarajevskoj Vijećnici po dolasku iz Španije, no stiče se dojam da su mnogi kupili političke poene i da su prebrzo zaboravljene...

Top Komentari

Malmi_Suomi
Popišam im se i zastavu manjeg BH entiteta wc i neke druge države koja nije BiH i popišam se da su stavili i zastavu Nikaragve. Dočekat ću ja da bude na prostorima cijele države Bosne i Hercegovine zastava / nametnuta/ ali je zakonom proglašena kao naša Bosanskohercegovačka!!!
28 5
Husrefbeg22
Mars na Drinu je poziv na pokolj nad Bosnjacima u BiH. Srpske komite u prvom svjetskom ratu, cetnici u Drugom svjetskom ratu i srpski fasistu u naknovijoj vojnoj agresiji na BiH koracali u nove pokolje nad Bosnjacima uz mars na drinu. Ovo svakako treba zabraniti u BiH a takode pozvati ostale zemlje da zabrane njegovo izvodenje na njihovom tlu (za vrijeme sportskih manifestacija). Nije mi jasno sta rade BiH predstavnistva u inostranstvu na otvorene pozive na nove pokolje. Fasisti sramite se!
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije