Košarkašice izašle na balkon sarajevske Vijećnice, navijači ih pozdravili

Vratile se kući

Košarkašice izašle na balkon sarajevske Vijećnice, navijači ih pozdravili

E. Škorić

U Sarajevu je danas u Vijećnici upriličen doček ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Nakon što su nas obradovale igrama i dobrim rezultatima te osvojenim petim mjestom na Eurobasketu, bh. košarkašice su danas ugošćene u Vijećnici, a doček im je priredila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Tolika mi je čast što ste mi ukazali povjerenje da budem vaš domaćin u Vijećnici. Čestitam vam od srca u ime svih građana i građanki Sarajeva. Hvala vam što ste za ovu zemlju učinili više od bilo kojeg političara u zadnjih nekoliko godina. Ne obraćam vam se danas kao političar i gradonačelnik, već kao Sarajka čije ste srce ispunili radošću a naše građane učinili ponosnim", kazala je Karić.

Održana je press konferencija na kojoj su prisustvovale sve igračice i svi članovi košarkaške reprezentacije.

Nakon toga, uslijedio je izlazak djevojaka na balkon, kako bi proslavile uspjeh sa stotinjak navijača i građana koji su i pored visokih temperatura došli da pozdrave naše slobodno možemo reći zlatne cure, bez obzira što su bile pete.

Okupljeni su uz bh. obilježja poručili košarkašicama kako su ponos države. "Volim te Bosno" odjekivalo je ispred Vijećnice.

Plasmanom među pet najboljih selekcija Starog kontinenta, naše košarkašice nastupit će na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo koji se igra u februaru naredne godine.

Top Komentari

Belmin075
Sramota je što ovoliko mali broj ljudi došao da ih pozdravi,kad manekeni od fudbalera pobjede utakmicu protiv Lihtenštajna prave im se dočeci ko da su osvojili svjetsko,a cure koje su PETE U EVROPI dobiju jako malo pažnje,cure hvala vam ovom ogromnom uspijehu,a svima koji su mogli doći a nisu,neka je na sramotu
16 0
Mackintosh
A gdje ona crnkinja bez koje ne bi bili ni 15? Vec od*ebala reprezentaciju izgleda
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi