Ima li u reprezentaciji neka nova Razija Mujanović? "Ne volim ja da pričam o sebi..."

Legenda bh. sporta

Ima li u reprezentaciji neka nova Razija Mujanović? "Ne volim ja da pričam o sebi..."

A. Čaušević

Razija Mujanović je jedna od najboljih košarkašica u historiji, a od 2017. godine je član Kuće slavnih. 

Ženska košarkaška reprezentacija BiH je na Evropskom prvenstvu stigla do petog mjesta, a u taboru je bila i Mujanović čiji su savjeti sigurno bili od koristi našim košarkašicama.

Na dočeku u Sarajevu tokom press-konferencije popularnoj Razi je postavljeno pitanje da li možda sada u reprezentaciji ima neka košarkašica da je slična njoj.

"Ne volim da pričam o sebi, ja što sam napravila napravila sam, ove djejvojke su još mlade, treba da nastave da rade, a ko zna možda i ostvare bolji rezultat nego ja", skromno je poručila Mujanović.

Mujanović je 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća osvojila četiri evropska klupska naslova te isto toliko puta proglašavana najboljom košarkašicom Evrope.

S tuzlanskim Jedinstvom prvi evropski naslov uzela je 1989. godine, 1992. isto je ponovila sa španskim klubom Dorna Godella, a 1994. i 1995. godine s italijanskim klubom Pool Comense.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojila je srebrnu olimpijsku medalju 1988. godine, a dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu okitila se istom medaljom.

Na Mediteranskim igrama 1993. godine osvojila je zlato u dresu bh. reprezentacije.

Top Komentari

rabodimis
Raza je rodjeni sampion.. Sta je zena sve prosla u zivotu ustat pa spomenut takvu gromadu od covjeka.. Da i malo postujemo nase sampione ona bi trebala bit medju najvecim i najslavnijim.. Svaka cast Razo, nek si nam ziva i zdrava, takvi nam primjeri u zivotu trebaju..
6 0
K79
Zaboravili ste napisati da je Raza clanica FIBA kuce slavnih !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi