Ivković: Obradović je najbolji trener u Evropi

Tvrdi legendarni srbijanski stručnjak

Ivković: Obradović je najbolji trener u Evropi

E. Ganibegović

Legendarni srbijanski košarkaški trener Dušan Ivković je u intervjuu u emisiji Pick 'n Roll grčkog TV kanala Cosmote rekao kako je Željko Obradović najbolji trener u Evropi.

"On je najbolji trener u Evropi. Mislim kako mu niko nije ni blizu. Poštujem sve trener i želim da im se izvinem, ali vjerujem kako niko nije ni blizu Žoca. On je rođen da bude to što jeste", izjavio je Ivkocić, pa zatim dodao:

"Sada ima težak posao u Fenerbahčeu, pošto je ostao bez Ekpea Udoha i Bogdana Bogdanovića. Prvi je bio nevjerovatan u odbrani, dok je drugi sjajan napadač na velikom levelu. Međutim, siguran sam kako će Željko naći način da prevaziđe to i da će spremiti ekipu za velike mečeve na proljeće."

Ivković je također govorio i o slučaju Giannisa Antetokounmpa, to jest na koji način ga je predložio turskom Efesu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Kada sam ga prvi put vidio u mlađim selekcijama Filatlikosa, znao sam da ima NBA potencijal. Imao sam sjajan odnos sa Titoslom Komninosom, članom uprave Efesa i rekao sam mu: 'Idi i dovedi klinca u Efes'. Gledali su ga i rekli mi da je dobar igrač, ali da trenutno u njihovom timu ima mnogo takvih", objasnio je srbijanski trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi