Uspio je u životu: Dončić "natjerao" karizmatičnog Cubana na nešto nevjerovatno
FOTO - EPA

Dolaze mu na noge

Uspio je u životu: Dončić "natjerao" karizmatičnog Cubana na nešto nevjerovatno

A. Beganović

Luka Dončić i na Olimpijskim igrama je pokazao da je jedan od najboljih košarkaša na svijetu.

Slovenija, predvođena upravo Dončićem, borit će se za bronzanu medalju, a tokom cijelog turnira pružala je fenoemnalne partije i samo malo sportske sreće im je nedostajalo za plasman u veliko finale.

Košarkaški stručnjaci i ljubitelji ovog sporta, puni su hvale za Dončićeve igre, a koliko je ovaj mladi igrač cijenjen u svom klubu Dallasu najbolje govore informacije koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, delegacija Dallasa u najačem sastavu koju će između ostalog činiti vlasnik kluba Mark Cuban, posebni savjetnik Dirk Nowitzki i trener Jason Kidd naredne sedmice doputovat će u Sloveniju.

Razlog njihovog dolaska je jedan - Dončiću ponuditi super maksimalno produženje ugovora. Očekuje se da Dončić prihvati ponudu prema kojoj će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan nešto više od 200 miliona dolara.

Sjajni slovenački reprezentativac obećao je da će potpisati novi ugovor, ali želio se fokusirati na Olimpijske igre, a iz Dallasa ne žele gubiti vrijeme pa će Dončiću doći na noge u narednoj sedmici.

Oglasi

Prozvao FIBA-u nakon poraza od Francuske

U polufinalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama reprezentacija Slovenije poražena je u duelu sa Francuskom.

Slavila je Francuska sa pola koša razlike (90:89), a Slovenci su imali napad za pobjedu, no Batum jer sjajno blokirao Prepelića i tako je donio finale svojoj reprezentaciji.

Najbolji slovenački košarkaš, Luka Dončić, ponovo je pružio fenomenalnu partiju, a nakon meča bio je razočaran. Prozvao je i Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA).

"FIBA je vjerovatno sretna", rekao je Dončić nakon meča, ali to nije bilo sve. Naime, novinari su pitali Žigu Dimeca šta se zapravo dogodilo, a tada je ponovo na scenu stupio sjejani Dončić.

Ubacio se u razgovor i kratko poručio: "FIBA se dogodila".

Podsjetimo, Dončić je opet odigrao fantastičan meč i bio je lider svog tima. Ubacio je 16 poena, imao i 10 skokova te čak 18 asistencija. Nažalost po Slovence, triple-double zvijezde Dallasa nije bio dovoljan.

Dončić je sa 18 asistencija postao drugi na lsiti igrača sa najvećim brojem asistencija u povijesti Olimpijskih igara.

Više od njega ostvario je samo Meksikanac Manuel Saenz 1976. godine protiv Japana, kada je imao 20 asistencija.

Top Komentari

Zulfikar
Malo je 200 miliona za Doncica, treba se napraviti lud i traziti 400 milione (300 guarantee). ipak je Doncic kalibar da bude top 3,4 igraca all time liste...
0 1
Kiss
Ipak ljudi sve te igrače koje ste nabrojali su vanserijski igrači,ne može niko osporiti njihovu kvalitetu.De eto vi u našoj zemlji ostvari tripledouble a neka si glavni igrač,hoćeš ali malo sutra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi