Dončić prozvao FIBA-u, hoće li biti reakcije?
FOTO - EPA

Razočaran nakon meča

Dončić prozvao FIBA-u, hoće li biti reakcije?

A. Beganović

U polufinalu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama reprezentacija Slovenije poražena je u duelu sa Francuskom.

Slavila je Francuska sa pola koša razlike (90:89), a Slovenci su imali napad za pobjedu, no Batum jer sjajno blokirao Prepelića i tako je donio finale svojoj reprezentaciji.

Najbolji slovenački košarkaš, Luka Dončić, ponovo je pružio fenomenalnu partiju, a nakon meča bio je razočaran. Prozvao je i Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA).

"FIBA je vjerovatno sretna", rekao je Dončić nakon meča, ali to nije bilo sve. Naime, novinari su pitali Žigu Dimeca šta se zapravo dogodilo, a tada je ponovo na scenu stupio sjejani Dončić.

Ubacio se u razgovor i kratko poručio: "FIBA se dogodila".

Podsjetimo, Dončić je opet odigrao fantastičan meč i bio je lider svog tima. Ubacio je 16 poena, imao i 10 skokova te čak 18 asistencija. Nažalost po Slovence, triple-double zvijezde Dallasa nije bio dovoljan.

Dončić je sa 18 asistencija postao drugi na lsiti igrača sa najvećim brojem asistencija u povijesti Olimpijskih igara.

Više od njega ostvario je samo Meksikanac Manuel Saenz 1976. godine protiv Japana, kada je imao 20 asistencija.

Top Komentari

tuner
Iskren covjek. Uvijek se francuska i spanija guraju od sudija u svim sportovima
15 4
King_Kenny
...suspendovati ga fino da ne moze igrati utakmicu za 3. mjesto...previse se uskurchio,i u NBA samo mase i trazi faul za svaki kontakt...on u Jordanovoj eri ne bi mogao peskir nosati u NBA ligi,slomili bi ga odbrambeni igraci...
8 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi