Dončić najmlađi MVP Eurolige

Nagrada je došla u prave ruke

Dončić najmlađi MVP Eurolige

Slovenački biser Luka Dončić proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone u Euroligi.

Prestižna nagrada košarkašu Reala je uručena na euroligaškoj gala večeri u "Palati Srbije", a Dončić je time ujedno ispisao i stranice historije evropske košarke, postavši najmlađi MVP u historiji takmičenja.

"Hvala svim navijačima i trenerima, kao i svim koji su me podržavali. Ovo je ostvarenje sna i bez njih to ne bi bilo moguće. Ključ je u tome da se zabavljate na terenu i da naporno radite", rekao je oduševljeni Dončić.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade u ostalim kategorijama. U najbolju petorku Eurolige za sezonu 2017/2018 odabrani su: Nick Calathes (Panatinaikos), Nando de Colo (CSKA), Luka Dončić (Real Madrid), Tornike Shengelia (Baskonia) i Jan Vesely (Fenerbahce).

U drugu petorku Eurolige izabrani su: Alexey Shved (Khimki), Vassilis Spanoulis (Olympiakos), Sergio Rodríguez (CSKA), Kevin Pangos (Žalgris) i Paulijus Jankunas (Žalgiris).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nagrada za najboljeg strijelca otišla je u ruke Alexeyju Shvedu, za najveću zvijezdu u usponu je, naravno, izabran Luka Dončić, dok je za najboljeg defanzivnog igrača prolašen Kyleu Hinesu iz CSKA

Finalni susret Eurolige između Fenera i Reala se, podsjećamo, igra sutra s početkom u 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi