Drama u hercegovačkom derbiju, HKK Zrinjski slavio

Prvenstvo BiH u košarci

Drama u hercegovačkom derbiju, HKK Zrinjski slavio

U hercegovačkom derbiju odigranom večeras u čapljinskoj gradskoj dvorani mostarski HKK Zrinjski ostvario je vrijednu pobjedu i to nakon velike drame, poslije produžetka rezultatom 102:99.

Utakmica koja je značila mnogo i jednom i drugom timu igrala se praktički bez obrana, pa je ta "run and gun" košarka s mnogo poena na kraju donijela pravu dramu.

Čapljina je bolje otvorila utakmicu i prvu četvrtinu dobila 28:21, no Zrinjski je u drugoj četvrtini povezao konce u igri i na odmor otišao samo s -3 (48:45). Ponovo su Čapljinci u trećem periodu došli do osjetnije prednosti od 10 razlike no olako su je ispustili, pa su Plemići vrlo brzo vratili egal.

I ne samo egal, košarkaši Nevena Nikolića sredinom zadnjeg perioda su vodili i 9 razlike no na kraju se ušlo u dramatičnu završnicu i Čapljina je nakon koša i dodatnog slobodnog bacanja Ivelje došla do produžetka. U dodatnih 5 minuta domaći tim je ušao bez najboljeg igrača Lužaića koji je napravio pet faulova.

Poveo je Zrinjski 6 razlike i kad se činilo da bodovi sigurno idu u Mostar, Čapljina se opet vratila. Pri rezultatu 100:99 za Zrinjski Čapljina je imala 14 sekundi za zadnji napad no Edi Sinadinović bacio je u zadnjim momentima loptu u ruke košarkašima Zrinjskog i tu je priči bio kraj.

Mostarci sada bježe Čapljincima za dvije pobjede i neko vrijeme provest će u sigurnoj zoni.

Milan Lužaić s 31 poenom bio je najbolji kod Čapljine dok je Ivelja također bio odličan s 23 poena, a Preston je dodao 17 koševa.

S druge strane Aleksandar Danilović bio je nezaustavljiv s 37 poena. Tihomir Vranješ dodao je 16 koševa, a mladi Zlomislić 11 uz neke važne ubačaje i ofanzivne skokove u trenutcima kada se lomila ova dramatična utakmica.

Čapljina - Zrinjski 99:102

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čapljina: Sinadinović 5, Luzaić 31, Preston 17, Milin 7, Ivelja 23, Berbakov 2, Sirić 4, Ivanković, Pajić 8, Marković, M. Marković 2, Radak.

Zrinjski: Soldo, Bjelica 14, Glogovac 13, Gunjina 4, Danilović 37, Bruggeman 2, Sabić, Vranješ 16, Radak, Džajić, Zlomislić 11, Zunić 5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi