Drama u Morači, Crna Gora unatoč porazu slavi plasman na SP!
Porazu unatoč u Podgorici će večeras Crnogorci slaviti prvi plasman na SP ikada! Foto: fiba.com

"Đetići" će igrati na predstojećem SP u Kini

Drama u Morači, Crna Gora unatoč porazu slavi plasman na SP!

Fantastičan uspjeh ostvarilli su večeras košarkaški reprezentativci Crne Gore. Oni su u Morači poraženi od Latvije 74:80 ali zbog pobjede od 8 razlike protiv ove reprezentacije u prvoj utakmici "Đetići" su ostvarili povijesni plasman na SP u Kini.

Teška utakmica bila je ovo za obje ekipe. Latvijci su silovito krenuli u susret i već u prvoj četvrtini dosegli potrebnu razliku koja im je trebala za SP, a nekoliko puta su imali i po 12 koševa viška. Ipak, domaći tim se pribrao, pohvatao konce igre i u drugoj četvrtini su se Crnogorci vratili, a na veliki odmor otišlo se s pet koševa viška za goste.

U drugom poluvremenu krenula je prava drama. Latvijci predvođeni Strelnieksom bili su konstantno u prednosti, no s druge strane Needham i Dubljević vraćali su Crnu Goru u igru. Kulminacija svega zbila se u nekoliko posljednjih minuta.

U jednom trenutku na dvije i pol minute prije kraja Latvija je povela sa 74:65 i domogla se potrebne razlike koja bi je odvela u Kinu, no ofanzivni skok Todorovića te poeni nakon njega, te trojka Alekse Popovića vratili su Crnogorce u sedlo.

Na kraju je u penal završnici Latvija ipak došla u šansu da šutira za 9 razlike no trojka Bertansa nije ni dotakla obruč pa je u Morači nastalo ludilo, do dugo u noć slavit će se prvi plasman na SP u povijesti Crne Gore!

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najbolji kod domaćih bio je naturalizirani Amerikanac Derrick Needham s 22 poena, Todorović je dodao 13 a veliki teret iznijeli su Dubljević i Popović s 11 koševa.

Strelnieks s 25 daleko najbolji kod Latvije, Meiers je dodao 12, a Timma 11 poena. 

Top Komentari

king11
ma kad su ustašice znale basketa
5 1
Dobar,Los,Zao
I mi da smo imali dobro Amera,sigurno bi bili na SP,pola nasih utakmica bilo je egal,kriv je Savez,zato sad Ćeska ide!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi