Slovenija počastila Latviju
Domaća selekcija je ostala bez šansi za plasman na SP, ali su Ukrajina i Crna Gora očekivale da im mogu pomoći na putu ka Mundobasketu pobjedom protiv Latvije

Novi poraz Slovenaca

Slovenija počastila Latviju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je večeras u Ljubljani od Latvije rezultatom 77:82 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Slovenci su odigrali odlično prvo poluvrijeme. Potpuno su kontrolisali meč, pogađali su gotovo sve, a na poluvrijeme su otišli sa velikih 17 poena prednosti, 46:29.

Iako je domaća selekcija imala dvocifrenu prednost i u većem dijelu trećeg perioda, očajna završnica ovog dijela meča vratila je Latviju u igru i gosti u posljednjih 10 minuta ulaze sa samo minus četiri (62:58).

Preuzeli su gosti vodstvo već na otvaranju posljednje dionce. Otvorili su je serijom od 10:0 i došli su na plus šest, 62:68.

Za trenutak se domaća selekcija probudila i dolazi do 70:70, ali su potom napravili veliki broj grešaka. To je Latvija iskoristila i došla je do pobjede, veoma važne u borbi za SP.

Janis Blums je sa 28 poena predvodio Latviju do trijumfa, dok je kod Slovenije Matic Rebec ubacio 27.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi