Velika pobjeda Crne Gore
Crnogorcima su ostale tri utakmice do kraja kvalifikacija od čega dvije igraju kod kuće i imaju jedinstvenu šansu da odu na SP

Velika pobjeda Crne Gore

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras na gostovanju selekciju Latvije 75:84 i tako su zadržali jako dobre šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Odigrala je selekcija Zvezdana Mitrovića jako dobar meč i na kraju je sasvim zasluženo došla do trijumfa u ovom duelu.

Na krilima Bojana Dubljevića i Dereka Needhama su kontrolisali rezultat u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali četiri poena prednosti, 41:45.

Latvija je u nastavku uspjela u nekoliko navrata da ode na plus tri, ali Crnogorci im nisu dozvoljavali da se previše odvoje, a nakon 30 minuta igre bilo je neriješeno, 61:61.

Ipak, u posljednjih 10 minuta Crna Gora uspijeva da prelomi meč na svoju stranu i da dođe do velike pobjede, pa će plasman na Svjetsko prvenstvo zavisiti isključivo od njih.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bojan Dubljević je večeras predvodio Crnu Goru sa 22 poena, Derek Needham je dodao 19, a Martins Meiers je kod Latvije meč završio sa 27 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi