Drama u Zenici: OKK Čelik nakon dva produžetka slavio protiv KK Igman Burcha
Najstariji opet i najbolji na terenu, veteran Avdibegović u finišu regularnog dijela, ali i u dodatna dva produžetka pokazao zašto je i sa 36 godina možda i najbolji igrač A1 lige i košarkaš bez kojeg se igra Zeničana ne može zamisliti

Polufinale play-offa A1 lige u košarci

Drama u Zenici: OKK Čelik nakon dva produžetka slavio protiv KK Igman Burcha

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 1000 gledalaca u drugoj utakmici  polufinala play-offa nakon dva produžetka slavili protiv Igman Burcha rezultatom 101:95.

Nakon sjajne prve utakmice u Sarajevu, gdje je prošle subote Igman slavio u sjajnoj utakmici rezultatom 80:78 i večeras u zeničkoj Areni viđena je prava drama.

Gosti iz Sarajeva sjajno su otvorili utakmicu, te su vodili cijelu prvu četvrtinu. Na kraju prve četvrtine bilo je 16:22 za Igman. U drugoj četvrtini ista slika na terenu, dosta grešaka s obe strane, ali gosti su svoju prednost dodatno povećali. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 34:44 za Igman.

U trećoj četvrtini domaćini su krenuli od početka da stignu zaostatak gostiju, Porča je postigao nekoliko vezanih poena, ali onda ponovo pad u igri domaće ekipe što koriste Tarčin i Džafić. U jednom trenutku u trećoj četvrtini razlika u korist gostiju bila je 15 poena razlike. Ipak na kraju treće četvrtine bilo je 53:63 za Igman.
Gosti su četvrtoj četvrtini ostali bez dvojice igrača iz rotacije koji su se povrijedili, a to su iskoristili Zeničani, koji su na krilima koga drugog do kapitena Avdibegovića i sjajnog Varupe, koji je imao nekoliko bitnih skokova u napadu stigao vodstvo gostiju. Na 30 sekundi do kraja gosti su vodili 71:77 i svi su mislili da je utakmica gotova, ali zahvaljujući Kesi i Dragolju, Čelik uspijeva da izjednači na 77:77, na pet sekundi do kraja Podojak je istrčao sa svoje polovice i šutirao za dva poena, ali lopta nije ušla u koš tako da je završeno 77:77.

U prvom produžetku gosti ponovo bolje otvaraju dodatnih pet minuta, ponovo su imali sve u svojim rukama, ali to nisu mislili Avdibegović i njegovi saigraći, koji su ponovo stigli goste, te je na kraju prvog produžetka bilo 92:92. Negativna vijest za Zeničane bila je povreda Mirze Kese, koji je pao ružno na vilicu, te je završio utakmicu i odmah mu je ukazana pomoć

U drugom produžetku, gostima je nestalo snage, držali su se do dvije minute prije kraja, a onda su domaćini zahvaljujući Porči, Podojku, Varupi i Avdibegoviću ubacili u brzinu više i riješili konačno ovu utakmicu u svoju korist. Na kraju utakmice bilo je konačnih 101:95 (16:22, 18:22, 19:19, 24:12, 15:15, 9:3) za ekipu Čelika koja je izjednačila seriju na 1:1, kada je u pitanju polufinale play offa A1 lige.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkom sastavu, Armin Avdibegović ponovo iako najstariji ujedno i najbolji na terenu, postigao je 18 poena, kao i Imran Porča, Kerim Dragolj ubacio je 15 poena uz 11 skokova, dok je Namik Varupa ubacio devet poena uz čak 20 skokova. Kada je u pitanju ekipa Igmana, Ermin Tarčin ubacio je 18 poena uz 17 skokova, dok je Elmin Džafić imao 18 poena i sedam skokova.

Kada je u pitanju ovaj meč, vrijedi istaći veoma neujednačen kriterij sudijske trojke Maid Lesetović, Nermin Kasumović i Seid Nožinović, koji nisu dorasli jednoj ovakvoj utakmici i na njihovo suđenje na kraju je bilo primjedbe i sa strane Čelika, ali i gostiju iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Zanimljivost je da je Čelik ove sezone igrao četiri utakmice u produžecima, a večerašnja pobjeda bila je prva nakon tri poraza u produžecima.

Posljednja utakmica, odnosno odlučujuća igrat će se za vikend u Sarajevu, kada će Igman biti domaćin Čeliku,a pobjednik će igrati u finalu protiv boljeg između Proma i Turbine, gdje je također 1:1 u seriji.

Top Komentari

Honduras
bas prava drama,o ovome su pisali ovih dana svi svjetski mediji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi