OKK Čelik u izravnom duelu za doigravanje pregazio IBU Spartans
Bambur je vodio veliku bitku sa visokim igračima IBU Spartansa, a u posljednjoj četvrtini digao je publiku na noge sa nekoliko sjajnih blokada i zakucavanja

Posljednje kolo regularnog dijela A1 lige

OKK Čelik u izravnom duelu za doigravanje pregazio IBU Spartans

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru posljednjeg 22.kola regularnog dijela A1 lige dočekali tim IBU Spartans iz Živinica i na kraju slavili zasluženu  i visoku pobjedu rezultatom 111:77.

Današnji duel bio je posljednji u ovom kolu, a ujedno izravni u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje. Zeničani su večeras morali slaviti sa šest i više poena razlike, jer su gosti iz Živinica bili bolji kod kuće u prvom dijelu sezone, kada su slavili s pet poena razlike.

Izabranici Armela Mujakovića sjajno su ušli u utakmicu, agresivnom odbranom nad najboljih igračem i strijelcem lige Korkutovićem iz gostujućeg sastava otvaraju utakmicu sa 6:0. Do kraja prvog poluvremena nekoliko igrača domaće ekipe izmjenjivalo se nad Korkutovićem u odbrani što se ispostavilo kao dobar potez, jer su domaćini napravili lijepu razliku već u prvoj četvrtini, na kraju prve četvrtine bilo je 35:15

U drugom periodu gosti su odigrali nešto bolje, domaćini su se malo umorili markirajući Korkutovića, pa je ovaj krenuo sa svojom serijom, a pomagao mu je i Livadić. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 55:41 za ekipu Čelika.

U trećoj četvrtini, gosti su se pokušali vratiti u utakmicu, te smanjiti prednost domaćina ispod 10 poena razlike, ipak sem Korkutovića i Livadića, danas nije bilo trećeg raspoloženog igrača, koji bi mogao napraviti probleme raspoloženom domaćinu. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 83:59 za Zeničane.

U posljednjoj četvrtini igrala se egzibiciona košarka, gosti su se predali, a domaćini su igrali za publiku, s nekoliko sjajnih zakucavanja i blokada prije svega Adija Bambura. Na kraju konačni rezultat na semaforu bio je visokih, ali potpuno zasluženih 111:77 (35:15, 20:26, 28:18, 28:18) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U redovima pobjedničke ekipe Kerim Dragolj je ubacio 19 poena uz devet skokova, Mirza Keso dodao je 18, Armin Avdibegović 13, dok je Adi Bambur ubacio 12 uz osam skokova. U redovima poražene ekipe, Ado Korkutović je upisao 36 poena uz sedam skokova, dok je Reuf Livadić dodao 15 poena.

Današnjom pobjedom ekipa Čelika zauzela je četvrto mjesto u A1 ligi kada je u pitanju regularni dio sezone, te će u doigravanju za prvaka i ulazak u viši rang u polufinalu igrati protiv prvoplasiranog Igman Burcha. S druge strane IBU Spartans sezonu je završio na za njih dobrom petom mjestu, iako su skoro cijelu sezonu bili među prve tri ekipe u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi