Draško Knežević: Publika me zavoljela, to valjda nešto govori o svemu

Draško Knežević: Publika me zavoljela, to valjda nešto govori o svemu

Draško Knežević proteklih sezona bio je jedan od najboljih košarkaša Premijer lige Bosne i Hercegovine igrajući za HKK Zrinjski i KK Bosna Royal.

U dresu mostarskog tima ovaj Banjalučanin se okitio i titulom najkorisnijeg košarkaša domaćeg prvenstva a s Bosnom je igrao i ABA 2 ligu i finale play offa u kojem su Sarajlije poražene od Igokee.

Od ove sezone Knežević igra u dresu nikšićke Sutjeske kojoj je malo nedostajalo da dohvati Final Four ABA 2 lige i koja je prije dva dana u sklopu crnogorskog prvenstva u svojoj dvorani u Nikšiću srušila i Euroligaša Budućnost.

Upravo je Draško bio jedan od najboljih igrača svog tima u pobjedi nad Podgoričanima a za SportSport.ba Knežević je govorio o svojim danima i igrama u Nikšiću.

"Dobro je, polako sve dolazi na svoje" - otpočinje Knežević i nastavlja: -"ispočetka sam se malo tražio i u prvom dijelu sezone pružao malo slabije partije, dok je već sada u drugom dijelu to dosta bolje i izgleda poprilično dobro što me čini zadovoljnim."

"Ova pobjeda protiv Budućnosti otprije dva dana nam je dobro došla da skupimo dodatno samopouzdanje pred polufinalnu seriju. Oni su došli bez par glavnih igrača i mislim da je i to jedan od razloga poraza, naravno uz našu odličnu partiju."

"Igramo dobro posebno kući, u Nikšiću se niko nije, a i neće naigrati. Žargonski rečeno, prava smo domaćica od ekipe" - kroz smijeh govori Knežević i nadodaje: -" sjajno sam prihvaćen u Nikšiću, publika me zavoljela a to valjda nešto govori o svemu, a ja vjerujem da će u završnici sezone biti još bolje." - završio je izjavu za SportSport.ba ovaj energični playmaker za kojeg je prava misterija to kako se još nije našao na spiskovima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi