Hrvatska uz dosta sreće izbjegla novu blamažu

Uz dosta muke do savladali Holandiju

Hrvatska uz dosta sreće izbjegla novu blamažu

E. Čaušević

Košarkaši Hrvatske prije tri dana doživjeli su blamažu protiv Rumunije kada su poraženi sa 58:56, a protiv Holandije večeras su za dlaku izbjegli reprizu.

Selekcija Hrvatske u Zadru je večeras uspjela da savlada Holandiju sa 82:78 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Domaći tim je odigrao još jednu očajnu utakmicu i više sretno nego spretno na kraju uspio da dođe do pobjede.

Hrvati su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 25:13. U drugoj četvrtini Holanđani su igrali dosta bolje, a na pauzu se otišlo kod rezultata 44:34 za domaće.

Ipak, u nastavku meča Holandija je iskoristila nevjerovatne greške domaćeg tima i stigla do preokreta. Gosti su imali vodstvo nakon treće dionice i činilo se da će Hrvatska ponovo doživjeti blamažu. No, u posljednjoj dionici su uspjeli da okrenu stvari u svoju korist i na koncu slave sa 82:78.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji u ekipi Hrvatske večeras je bio Šakić sa 22 poena, dok je Krušlin dodao 17 poena. U ekipi Holandije istakao se Van der Mars sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi