Hrvati smijenili selektora
Foto: FIBA

Zbog loših rezultata

Hrvati smijenili selektora

M. Šljivak

Ivica Skelin više nije selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) odlučio je nakon katastrofalnih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo smijeniti Skelina sa dužnosti selektora reprezentacije.

Skelin je na klupu Hrvatske došao prije kvalifikacija. Međutim, postigao je katastrofalne rezultate i naši susjedi su daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

U grupi sa Italijom, Holandijom i Rumunijom trenutno su posljednji na tabeli sa samo jednom pobjedom u četiri odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Skelina na klupi Hrvatske. Najveći favorit je italijanski stručnjak Andrea Trinchieri, a spominju se imena Jasmina Repeše i Dražena Anzulovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi