Drežnjak: Dat ćemo sve od sebe da iznenadimo MZT

Teško gostovanje pred Širokim

Drežnjak: Dat ćemo sve od sebe da iznenadimo MZT

Košarkaše Širokog sutra u sklopu 8. kola Druge ABA lige čeka novi meč.

Aktuelni prvaci naše zemlje u regionalnom takmičenju bilježe veoma dobre rezultate, a priliku da se dodatno približe vrhu imat će sutra kada u Makedoniji gostuju MZT-u.

Kako i jedni i drugi igraju odlično, očekuje se da će duel u Skopju biti ujedno i jedan od najzanimljivijih u ovom kolu, a Širokobriježani vjeruju da će oni biti ti koji će na kraju slaviti.

"Idemo na dosta dug put u goste MZT-u koji je kvalitetan tim i također pretendent za najviši plasman. Sastavljeni su kombinirano od vrlo iskusnih igrača od kojih su neki na zavidnom nivou igrali dugi niz godina i ABA 1 ligu. Mi ćemo kao i u svakoj utakmici tražiti naš stil igre i nastojati prikazati kvalitetnu igru", izjavio je trener Hrvoje Vlašić pred put u Makedoniju.

Optimizam postoji i kod košarkaša Darija Drežnjaka.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"MZT je momčad koja je možda i glavni favorit za osvajanje ABA lige 2. Očekuje nas teško gostovanje i daleki put. Pokušat ćemo nametnuti svoj ritam. Ako budemo igrali svoju igru siguran sam da ćemo imati i mi svoje šanse za pobjedu. Dati ćemo sve od sebe da iznenadimo protivnika i da nastavimo pozitivan niz".

Meč između MZT-a i Širokog se igra sutra od 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi