Trener KŽK Čelik pred utakmicu protiv Kvarnera

Durmić: Pobjedom završiti prvi dio takmičenja

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika u srijedu od 18 sati u zeničkoj Areni u okviru posljednjeg kola prvog dijela takmičenja u MŽKRL-u dočekat će ekipu Kvarnera iz Rijeke.

Biće to sigurno interesantan duel jer su oba kluba obezbjedila plasman u narednu fazu takmičenja, tako da će rasterećeno odigrati utakmicu posljednjeg kola.

Pomoćni trener KŽK Čelik Eldar Durmić najavio je sutrašnji duel protiv kluba iz Hrvatske, te se osvrnuo na igre kluba u posljednjim kolima.

"Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Budućnosti u prošlom kolu, dvije minute prije kraja utakmice imali smo prednost, ali smo ušli u određene greške i izgubili smo nesretno utakmicu. Ne žalimo zbog poraza jer smo stvarno odigrali dobru utakmicu protiv ekipe koja ima sve pobjede ove sezone", ističe Durmić.

Protiv Kvarnera se očekuje jedna interesantna i rezultatski neizvjesna utakmica.

"Mi smo prvu utakmicu u Rijeci smo izgubili na produžetke, trebali smo to pobijediti, ali šta je tu je, nadam se da ćemo to učiniti u Zenici. Mi ćemo sigurno odigrati na našem terenu mnogo bolje nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici, te da ćemo pobjedom završiti prvi dio takmičenja u Regionalnoj ligi, nada se trener Zeničanki.

Kako odmiče sezona, košarkašice Čelika igraju sve bolje.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Podigli smo formu što je svakako dobra najava za drugi dio takmičenja, početak sezone smo loše krenuli, izgubili smo u finišu neke utakmice, poslije smo to sve nadoknadili i ostvarili dobre rezultate. Nadam se da ćemo dobro ući i u drugi dio takmičenja, te da ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je za SportSport.ba Eldar Durmić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.