Nova velika sramota u Beogradu - Ovo već prelazi sve granice
Duško Ivanović brutalno je izvrijeđan od strane navijača Partizana (Foto: EPA)

Meta Duško Ivanović

Nova velika sramota u Beogradu - Ovo već prelazi sve granice

M. Šljivak

Navijači beogradskog Partizana večeras su napravili veliki skandal na meču Eurolige protiv Crvene zvezde, a na udaru je bio trener crveno-bijelih i nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović.

Duško Ivanović apsolutna je legenda jugoslavenske košarke. Kao igrač proslavio se u dresu splitske Jugoplastike, a nedavno mu je uručeno prigodno priznanje tokom gostovanja Zvezde u Splitu.

On je nakon tog meča zahvalio ljudima iz Splita. To je učinio na poseban način.

"Moj dragi, lipi Splite, puno hvala", rekao je nakon utakmice Duško Ivanović.

Sramno skanidranje navijača Partizana prema Dušku Ivanoviću (Foto: Telegraf.rs)

Ove riječi očigledno su zasmetale navijačima Partizana. Odlučili su na sramotan način poniziti legendarnog trenera i nazvali su ga ustašom.

"Mi imamo Svetog Savu, a vi Svetog Duju", napisali su na transparentu, a zatim su ga skandiranjem nazvali ustašom.

Oglasi

Nevjerovatan je izliv nacionalizma na utakmicama srbijanskih klubova i zaista je nevjerovatno da se ovakve stvari skandiraju legendi kakva je Duško Ivanović.

Ovaj 65-godišnji trener košarkašku karijeru je počeo u Budućnosti, igrao je potom za Jugoplastiku s kojom je osvojio dvije uzastopne titule prvaka Evrope.

Tokom 90-ih godina prošlog stoljeća igrao je za Gironu, Limoges i švicarski Fribourg, gdje je počeo trenersku karijeru.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ivanović je ubrzo postao jedan od najboljih trenera Evrope. Poznat je po žestokim metodama rada, a vodio je još Limoges, Baskoniju, Barcelonu, Panathinaikos, Khimki i Bešiktaš. Jedno vrijeme vodio je i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Na klupu Crvene zvezde sjeo je prije nekoliko mjeseci, a njegovo dovođenje ispostavilo se kao pravi potez jer beogradski klub igra zaista fenomenalno.

Top Komentari

Halland
Nazalost,mladost iz Srbije je sve vise i vise zatucana,dok druge države u regionu idu naprijed oni zaostaju i sve vise tonu u blato sa svojim nacionalističkim stavovima
13 1
Arnel925
10-15 ljudi tako misle sto su napisali transparent a svi navijači ispastaju. Ovi huligani nisu više slika našeg društva. Zato niko vise i ne dolazi na utakmice radi ovi budala.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije