Tuzla nikada nije izdala: Bh. košarkaši će u Mejdanu imati ogromnu podršku

Igramo protiv Crne Gore

Tuzla nikada nije izdala: Bh. košarkaši će u Mejdanu imati ogromnu podršku

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra večeras u tuzlanskom Mejdanu protiv Crne Gore u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a već sada je jasno da će naš tim imati veliku podršku s tribina.

Bh. košarkaši okupili su se prije nekoliko dana u Tuzli jer ih očekuju još dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naš tim ima i dalje šansu da se plasira u narednu rundu, ali je jasno da izabranici Adisa Bećiragića moraju slaviti u obje utakmice.

Prvi izazov naše košarkaške Zmajeve čeka već večeras kada će u Mejdanu od 20 sati igrati protiv selekcije Crne Gore, te je jasno da nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati šanse za plasman dalje.

Iako je do utakmice ostalo još sat vremena već sada je jasno da će bh. košarkaši u Tuzli imati zaista ogromnu podršku kao što je to uvijek i slučaj kada naš nacionalni tim igra u Mejdanu.

Publika je u dvoranu počela dolaziti čak sat ipo prije utakmice, te je atmosfera zaista odlična.

Također, velika podrška bit će i BHFanaticosi koji su već stigli u Mejdan i to u velikom broju, te će sigurno od prve do posljednje minute svojim pjesmama i skandiranjima borditi naše košarkaše do pobjede.

Tuzla je još jednom položila ispit što se tiče podrške našim reprezentativcima, te se nadamo da će i oni odgovoriti na najbolji način i večeras doći do pobjede. Činjenica da je dvorana skoro puna sat vremena pred utakmicu sve govori.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naš tim ima večeras priliku da se osveti Crnogorcima za poraz iz prošle godine kada su nas u Podgorici pobijedili sa 88:69.

Do kraja kvalifikacija naš tim očekuje još gostovanje selekciji Mađarske, a ta utakmica igra se već u nedjelju.

Top Komentari

Salt_boy075
Ponosan sam na svoj grad,jer uvijek smo uz nasu reprezentaciju,a ne kao sto kazu "evo Tuzla za Pale"!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi