BiH dočekuje Crnu Goru u grotlu Mejdana: Karta za Mundobasket nije još izgubljena

Kvalifikacije za SP

BiH dočekuje Crnu Goru u grotlu Mejdana: Karta za Mundobasket nije još izgubljena

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u tuzlanskom Mejdanu igra meč kvalifikacija za Mundobasket protiv Crne Gore. Nakon ovog meča izabranicima Adisa Bećiragiča ostalo je još gostovanje selekciji Mađarske.

Pobjeda nas ostavlja u igru pred posljednje kolo kada je u pitanju historijski plasman na Mundobakset.

Međutim, ako ostvarimo trijumf sa manje od 20 poena razlike onda u posljednjem kolu ne odlučujemo sami o svojoj sudbini. Ako dobijemo Crnogorce sa 20 razlike i više onda trijumf protiv Mađarske nas vodi na Mundobasket.

Nema sumnje da će u večerašnjoj utakmici Zmajevi imati veliku podršku sa tribina.

Svi u tim su svjesni situacije, ali nećemo srljati. Oprezan pred ovu utkamicu bio je i selektor Adis Bećiragić na zvaničnoj press konferenciji.

"Iako izgleda malo imaginarno, sa visokom razlikom, ali mi smo ti koji uvijek rade ono što se ne očekuje od nas te se nadamo da ćemo prije svega pobijediti i ganjati razliku koja je izuzetno visoka", rekao je Bećiragić, te je dodao:

Oglasi

"Ovo je specifična situacija jer mi, kao i protivnici, nemamo mnogo vremena za detaljnu pripremu, ali je želja i volja igrača, kao i nas, da se pruži maksimum na terenu. Pripremamo se psihički i fizički da idemo preko maksimuma jer će to praviti razliku."

Atmosfera u tim je dobra i ne sumnjamo da će naši momci ostaviti posljednji atom snage na parketu Mejdana.

Selektor Adis Bećiragić je ranije objavio širi spisak košarkaša na koje računa za pomenute susrete.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na spisku se nalaze: Miralem Halilović (Nanterre, Francuska), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Paris, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijad Avdić (Spars), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina), Kosta Kondić (Borac Banja Luka), Darko Talić (Igokea), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija, Slovenija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Jusuf Nurkić (Portland, SAD).

Susret između selekcija BiH i Crne Gore na rasporedu je u večeras u dvorani Mejdan u Tuzli od 20 sati.

Top Komentari

Monja
Bez ova dva momka koji su srce ostavljali ništa od tog nego ti beciragicu svoje frustracije liječi negdje drugo,
0 0
crni1000
Budimo iskreni bez Atica I Sulejmanovica nemamo bas nikakve sanse, ne znam sta vi pisete!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi