Dwight Howard s Lakersima potpisao ugovor koji NBA liga ne pamti

U klubu ne žele rizikovati

Dwight Howard s Lakersima potpisao ugovor koji NBA liga ne pamti

E. Čaušević

Dwight Howard je prije desetak godina bio jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, ali je zatim skoro u potpunosti nestao sa scene.

Howarda mnogi pamte po odličnim partijama u dresu Orlando Magica, ali njegova karijera je krenula u pogrešnom pravcu kada je prije šest godina došao u LA Lakerse.

Ovaj košarkaš se nije najbolje snašao u Lakersima i nakon toga lutao je po NBA ligi. Howard je posljednji angažman imao s Memphisom, ali je odlučio da raskine saradnju i vrati se u Lakerse kako bi dokazao da je i dalje igrač za NBA lige.

Međutim, u Lakersima ne žele ništa rizikovati jer se Howard nije pokazao u prethodnom mandatu. Zbog toga su odlučili da potpišu s njim ugovor koji još uvijek nije viđe u najjačoj ligi svijeta.

Naime, Howard je s Lakersima potpisao ugovor dan za dan koji se inače daje košarkašima iz Ljetne lige kako bi se popunio roster, te obično takvi ugovori traju desetak dana. No, po prvi put u historiji NBA ligi jedan košarkaš bi mogao cijelu sezonu odraditi na ugovoru dan za dan.

Howard bi dnevno trebao dobiti 14.490 dolara, a ukoliko ostane cijelu sezonu zaradit će ukupno 2.6 miliona dolara. Međutim, Lakersi imaju opciju da s njim raskinu saradnju kada god to žele ukoliko Howard ne bude poštovao ono što se od njega traži kako je bio slučaj prije šest godina.

Sada su se Lakersi osigurali ugovorom dan za dan, a na Howardu je da pokuša ponovo da se dokaže u klubu u kojem je njegova karijera krenula nizbrdo. Howard u Lakerse dolazi kao zamjena za DeMarcusa Cousinsa koji je zadobio tešku povredu.

Top Komentari

Huske77
14.490x365 = 5.288.850 ??? Kako 2.6 za godinu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije