Dwight Howard se vraća u Grad anđela!

Stiže zamjena za povrijeđenog Cousinsa

Dwight Howard se vraća u Grad anđela!

Nakon nove teške povrede DeMarcusa Cousinsa Los Angeles Lakersi su krenuli potragu za njegovom zamjenom na centarskoj poziciji.

Franšiza iz Grada anđela je, prema informacijama koje stižu iz SAD-a, pronašla novog centra, a riječ je o iskusnom Dwightu Howardu.

Kako piše Shams Charania, 33-godišnji Howard je finalizovao "buyout" svog ugovora sa Memphis Grizzliesima i spreman je kao slobodan igrač potpisati za Los Angeles Lakerse.

Nekada najbolji defanzivac NBA lige je u posljednje vrijeme imao problema sa leđima. U prošlu sezonu je ušao kao član Washington Wizardsa, da bi ljetos bio trejdovan u Memphis.

Howard je već u prošlosti nosio dres Lakersa i to u sezoni 2012-2013. Stigao je tada kao veliko pojačanje iz Magica, ali i nije opravdao očekivanja iako su njegove brojke bile solidne.

Sada ima priliku da se iskupi navijačima Lakersa i pomogne LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu da vrate franšizu na staze stare slave.

Inače, Howarda je Orlando Magic izabrao prvim pikom na Draftu 2004. godine, a na Floridi je proveo osam godina prije nego što je, prvi put, krenuo put Los Angelesa i Lakersa. Nakon toga je bio član još Houston Rocketsa, Atlanta Hawksa, Charlotte Hornetsa, Wizardsa i Grizzliesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi