Lakersi u polufinalu Zapadne konferencije, sedma utakmica odlučuje između Kingsa i Warriorsa
Zahuktava se NBA doigravanje i polako se nazire kostur polufinalnih duela konferencija (Foto: EPA)

NBA liga doigravanje

Lakersi u polufinalu Zapadne konferencije, sedma utakmica odlučuje između Kingsa i Warriorsa

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. Oni su protekle noći na svom parketu lagano savladali Memphis Grizzliese rezultatom 125:85 i s ukupnih 4:2 odlaze u polufinale. Protivnika će saznati sutra nakon sedme utakmice Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa.

Los Angeles Lakersi lagano su savladali Memphis Grizzliese na svom parketu u šestoj utakmici prvog kruga doigravanja. Bilo je 125:85 i s ukupnih 4-2 idu u polufinale Zapadne konferencije.

Dominirali su Lakersi u ovom meču i od samog početka nije bilo dileme ko će doći do pobjede. Prednost je rasla iz napada u napad i na kraju su domaći igrači ostvarili trijumf od 40 razlike.

D'Angelo Russell je s 31 poenom predvodio Lakerse do trijumfa u ovom meču, LeBron James je dodao 22, a Anthony Davis 16 poena i 14 skokova.

Kod Grizzliesa Santi Aldama je ubacio 16 poena, a Desmond Bane poen manje i igrači Memphisa su od prije nekoliko sati zvanično završili sezonu.

Protivnik Lakersima bit će bolji iz dvoboja Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsa. Kingsi su protekle noći slavili na gostovanju 118:99 i odveli su seriju u sedmu utakmicu koja će se igrati na njihovom terenu.

Oglasi

Izuzev završnog dijela prve dionice tim iz Sacramenta je u ostatku meča kontrolisao rezultat. Relativno su lagano na kraju pobijedili Warriorse i stigli su do izjednačenja u seriji na 3-3.

Sedmi meč igra se u Sacramentu, a duel je na programu već sutra u 21:30 po srednjeevropskom vremenu.

Malik Monk s 28 i De'Aaron Fox s 26 poena predvodili su Kingse do velike pobjede, dok je kod Warriorsa Stephen Curry meč završio s 29, a Klay Thompson s 22 poena.

NBA rezultati:

LA Lakers - Memphis 125:85 (4-2)
Golden State - Sacramento 99:118 (3-3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi