Breogan i Musa pali u produžecima
Foto - Breogan

Poraz od Joventuta

Breogan i Musa pali u produžecima

M. Šljivak

Košarkaši Breograna poraženi su kao gosti od Joventuta rezultatom 96:87 u susretu 20. kola španske ACB lige.

Još jednu jako dobru partiju pružio je bh. košarkaš Džanan Musa, ali ni on večeras nije bio dovoljan gostima da dođu do trijumfa i kući su otišli pognutih glava.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak, u samoj završnici ovog dijela meča Joventut je uspio da stvori poprilično lijepu razliku i nakon 10 minuta igre bilo je plus sedam u korist domaćeg tima, 23:16.

Joventut je održavao prednost do sredine igre u drugoj dionici. Breogan se vraća u meč, iako je domaći sastav na poluvrijeme otišao s poenom prednosti, 41:40.

Rezultatska klackalica viđena je i u trećoj dionici. Ekipe su imale svoje periode igre, a proradio je i Džanan Musa koji je okrenuo rezultat na stranu svog tima i nakon 30 minuta igre Breogan je imao poen prednoti, 60:59.

Pobjednika nakon 40 minuta igre nije bilo. Kalinoski je pogodio dva bacanja na pet skundi prije kraja za 76:75, Joventut je zatim preko Willsa pogodio trojku za vodstvo domaćeg tima 78:76, no Mahalbašić u posljednjoj sekundi pogađa za izjednačenje rezultata 78:78 i odlazak u produžetke.

U dodatnih pet minuta domaći tim je ipak  bolji. Uspjeli su slomiti otpor upornog Breogana i došli su do veoma bitne pobjede.

Džanan Musa je na parketu proveo gotovo 38 minuta i za to vrijeme je ubacio 20 poena. Dodao je još četiri skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Rašid Mahalbašić je kod gostiju ubacio 17 uz devet skokova, Kalinoski je dodao 16, dok je domaće vodio Brandon Paul s 20 poena.

Breogan je nakon odigranih 20 kola na omjeru od 10-10, dok je Joventut na omjeru od 11-9 i predstoji zaista velika borba za plasman u doigravanje do samog kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi